Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

Jaluzele verticale - Modele de deschidere

Jaluzele verticale

Atenție! În această schiță lamelele au lățimea de 127 mm

 •  Modelul de deschidere se stabileşte în funcţie de poziţia sforilor ce acţionează mecanismele de închidere – deschidere
 •  Jaluzelele se pot monta cu sforile de acţionare în cealaltă parte, însă sensul de închidere-deschidere rămâne acelaşi faţă de sfori
 •  Pentru acoperirea spaţiilor mai late de 5,8 mm se pot face combinaţii de T1 şi T2
 •  Dacă două jaluzele T1 urmează a se monta una în continuarea celeilalte se recomandă ca după ce s-a indicat tipul jaluzelei (T1) să se încadreze cele două jaluzele cu o acoladă şi cu indicativul T8
 •  Jaluzelele nu se închid-deschid decât cu lamelele perpendiculare pe fereastră
 •  Se pot executa si garnise de jaluzele verticale cu dubla acționare(o singură șină cu două sisteme de acționare

Jaluzele verticale - Instrucțiuni de montaj

În funcție de rezultatul măsurătorilor există două posibilități de montare a șinei:

A. În tavan

Se vor executa perforările la 8 cm de perete. În cazul balcoanelor sau al interioarelor care sunt închise de geam termopan, trebuie ţinut cont la măsuratoare de mânerul de deschidere al geamului, care este mai în exterior.

Pentru fixare se vor folosi:

a. dibluri de 6/40 pentru tavan simplu

b. dibluri de 6/60, 6/80 pentru tavan îmbrăcat cu celuloză sau polyester

c. pentru tavan din rigips se vor folosi dibluri speciale de rigips


Operațiile necesare pentru montajul jaluzelelor verticale

 •  După executarea perforărilor și fixarea clemelor de prindere pe tavan, va fi fixată șina pe clemele de prindere prin clipsare.
 •  Șina cu mecanismul de acționare poate fi montată pe partea stângă sau pe partea dreaptă.
 •  După fixarea șinei lamelele de material se vor monta pe cărucioarele șinei în ordine crescătoare prin agățarea umerașului de lamela de material pe cărucior.
 •  Lamelele de material în partea inferioară sunt legate una de alta cu un șnur care se clipsează pe urechile greutăților.
 •  În cazul sistemelor de deschidere T3 (cortină) acest șnut trebuie tăiat de la jumătatea lui pentru a permite deschiderea jaluzelei.
 •  După ce s-au executat perforările şi s-au fixat clemele de prindere pe tavan se va fixa şina pe clemele de prindere prin clipsare. Şina cu mecanismul de acţionare poate fi montată pe partea stângă sau pe partea dreaptă.

B. Pe perete

În cazul montării jaluzelelor verticale pe perete, șina se va monta prin intermediul unor console. În funcţie de măsurători se vor monta mai întâi consolele pe perete apoi se vor urma instrucţiunile de la prinderea pe tavan, așa cum au fost ele descrise mai sus.

Categorie articol: Jaluzele verticale