Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

În cazul roletelor cu casetă, axul și materialul sunt încorporate într-o casetă. Acest sistem are avantajul că, pe parcursul utilizării, materialul textil al roletei este mai protejat atunci când este strâns în casetă. De asemenea, caseta și ghidajul, prin culorile și designul lor, se integrează mult mai bine în decorul interior, conferind acestuia unitate și stil.

rolete textile standard
rolete textile avangard

În funcție de culorile casetei și ghidajelor roletele se împart în:

Rolete cu Casetă Standard

Acestea au caseta, ghidajele, lanțul de rotație, și contrageutatea de material în culori de alb sau maro. rolete textile cu caseta standard

Rolete cu Casetă Avangard

Acestea au caseta, ghidajele, lanțul de rotație, și contrageutatea de material în culori de imitație lemn, stejar auriu, nuc, wenghe sau mahon, culori identice cu nuanţele de tâmplărie PVC, caseta și ghidajele fiind înfoliate cu folie renolit. Lănţişorul de acţionare şi capacele casetei sunt maro. rolete textile cu caseta avangard

Detalii tehnice pentru roleta cu casetă și ghidaj

rolete textile cu caseta standard - detalii tehnice

Fixarea roletelor cu casetă se face pe bagheta geamului, astfel încât caseta și ghidajele să se integreze în tâmplăria PVC. Pentru a se asorta mai bine cu tâmplăria PVC, roletele au caseta și ghidajele disponibile în diverse culori, fie în versiunea standard fie în versiunea avangard.

Măsurarea roletei cu casetă și ghidaj

Sunt necesare două măsurători pentru a realiză în mod corespunzător roleta:

1. se vor măsura dimensiunile geamului termopan - respectiv sticla, obținându-se cotele pentru pânză;

2. se vor măsura dimensiunile geamului cu tot cu bagheta sticlei pentru a se stabili dimensiunile casetei - respectiv dimensiunea finală (cotele finale).

Produsul se va monta pe baghetele care fixează sticla geamului termopan.

Montarea roletei cu casetă și ghidaj

Dacă a fost realizată o măsurare corectă, roleta cu casetă și ghidaj va fi foarte simplu de montat. Se vor parcurge următorii pași în montarea roletei:

1. Se vor desfășura aproximativ 30 cm din materialul roletei din casetă;

2. se va centra pe fereastră - de-a lungul baghetelor care fixează sticla termopanului;

3. se va fixa de baghetă cu șuruburile de prindere laterală caseta;

4. se aplică ghidajele pe baghetele laterale ale sticlei rpin lipire cu bandă dublu adezivă lipită de ghidaj.

Atenție!

Pe lanţul de rotaţie al roletei trebuie montaţi opritorii – unul pe sensul de urcare al roletei iar celălalt pe sensul de coborâre al roletei. În cazul montării necorespunzatoare a opritorilor la coborârea roletei, axul poate ramâne neacoperit de materialul textil si riscăm ca pânza roletei să se dezlipească.

montarea roletei cu banda dublu adezivaSunt disponibile câteva sisteme care nu necesită prinderea cu şuruburi a roletelor. Sistemele sunt disponibile pentru roletele simple Mini cu ax de Ø17mm şi pentru roletele cu casetă. Aceste sistemele permit fixarea roletelor ce au suprafaţa de până în 0,7 mp (suprafața garantată) fără suruburi.

Suprafeţele pe care se aplică trebuiesc bine degresate în prealabil. La roletele cu casetă este lipită o banda dublu-adezivă pe tot perimetrul casetei şi lungimea ghidajului.
Categorie articol: Rolete textile