Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

Rulourile exterioare suprapuse sunt printre cele mai eficiente produse utilizate pentru izolarea termică și fonică a spațiilor interioare și pentru a crea o barieră față de lumină pentru acestea. Acest tip de rulouri se montează odată cu tâmplăria, caseta lor fiind fixată deasupra acesteia, formând un sistem compact împreună cu tâmplăria, de unde și denumirea de rulou suprapus.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

Constructiv, rulourile suprapuse sunt identice cu cele aplicate, cu diferența că unele componeente sunt din PVC- caseta, capacele laterale, ghidajele - cu scopul de a asigura o izolare termică mai ridicată.

Detalii tehnice rulouri exterioare suprapuse

rulouri suprapuse
 1. Ghidaj PVC, pvc extrudat,  dimensiuni in sectiune 40x60mm sau  62x60mm(rulou cu plasa incorporata);1
 2. Lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica de 39 sau 45mm;2
 3. Profil “L”sub tencuiala (optional);3
 4. Caseta rulou suprapus, PVC extrudat, dimensiuni 170×240/210×240/240x255mm;4
 5. Capac lateral caseta rulou suprapus, dimensiuni 170×240/210×240/240x255mm;5
 6. Consola fixare pe zid (optional);6
 7. Prindere consola (optional);7
 8. Izolatie termica caseta, polistiren extrudat;8
 9. Capac vizitare caseta;9
 10. Profil clipsare caseta pe tamplarie;10
 11. Tamplarie PVC.11

Rulourile suprapuse pot fi confecţionate cu plasa antiinsecte tip rulou încorporată în caseta ruloului.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

În cazul rulourilor suprapuse, intervențiile în interiorul casetei se vor efectua din interiorul încăperii, capacul de vizitare având două modalități de deschidere:
 Frontală: este cea mai des întâlnită modalitate, capacul de vizitare deschizându-se în planul vertical al casetei din partea frontală a acesteia;
 Orizontală: din partea inferioară a casetei, capacul fiind în plan orizontal.

rulouri suprapuse

Deschidere frontala

rulouri suprapuse

Deschidere orizontala

În funcție de poziția casetei ruloului și de modalitatea de deschidere a capacului de vizitare, se pot realiza diferite configurări pentru mascarea casetei, atât la exterior cât și la interior. Atunci când se dorește mascarea casetelor, se va folosi un profil „L”, așa-numitul „profil sub tencuială”, acesta urmând să suțină poilstirenul și tencuiala care maschează caseta.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

1. Mascare doar pe interior

rulouri suprapuse

2. Mascare doar pe exterior

rulouri suprapuse

3. Mascare pe interior și pe exterior

Culorile în care se pot confectiona rulourile (caseta, lamelele, ghidajele) pentru a se potrivi cu tâmplăria din PVC sunt:
alb, maro inchis (RAL 8019), imitatie stejar auriu, imitatie nuc, imitatie mahon, imitatie wenghe, antracit.
În funcţie de modalitățile de mascare a casetei ruloului se poate opta pentru culori diferite a casetei faţă de lamele şi ghidaje.
În cazul în care caseta este mascată, nu este nevoie de confecționarea părților ei acoperite în culori de imitație lemn, aceastea având un preț mai ridicat.

Categorie articol: rulouri exterioare