Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

Roletele textile cu Casetă Premium au ghidajul în forma literei „C” (a se vedea imaginea de mai jos). Această formă a ghidajului în forma literei „C” permite rularea materialului între ghidaje, roletele putând fi montate și pe perete. La roletele cu Casetă Standard ghidajul este plan, materialul rulând în spațiul dintre baghetele geamului.

rolete textile cu caseta standard

Măsurarea roletei cu Casetă Premium

Dimensiunile care se dau în lucru sunt dimensiunile de pânză. Măsurarea se va face astfel:

- dacă ghidajele urmează a fi montate pe bagheta geamului, se va măsura dimensiunea dintre baghete, ca fel ca și la roletele cu casetă standard - în schița de mai jos,L1 și H1

- Dacă ghidajele urmează a fi montate pe profilul geamului termopan, în cazul baghetelor care nu permit lipirea ghidajelor, se va măsura cota cu tot cu baghetă - în schiță L2 și H2.

Cota finală pe lățime va fi cu 50 mm mai mare față de cota pânzei, iar dimensiunea casetei cu 70 mm mai mare față de cota pânzei - caseta fiind mai lată cu 20mm față de ghidaje.

rolete textile cu caseta standard

Montajul roletei cu Casetă Premium

Montajul roletei cu Casetă Premium este identic cu cel al roletei cu Casetă Standard, deoarece, așa cum am arătat mai sus, ele diferă doar prin forma ghidajuli. Prin urmare se vor realiza următorii pași pentru montajul roletei cu Casetă Premium:

1. Se vor desfășura aproximativ 30 cm din materialul roletei din casetă;

2. se va centra pe fereastră - de-a lungul baghetelor care fixează sticla termopanului;

3. se va fixa de baghetă cu șuruburile de prindere laterală caseta;

4. se aplică ghidajele pe baghetele laterale ale sticlei rpin lipire cu bandă dublu adezivă lipită de ghidaj.

Atenție!

Pe lanţul de rotaţie al roletei trebuie montaţi opritorii – unul pe sensul de urcare al roletei iar celălalt pe sensul de coborâre al roletei. În cazul montării necorespunzatoare a opritorilor la coborârea roletei, axul poate ramâne neacoperit de materialul textil si riscăm ca pânza roletei să se dezlipească.

În funcție de modul de acționare al roletelor cu Casetă Premium, acestea pot fi acționate cu lanț sau cu arc. În continuare vom descrie detaliat fiecare dintre aceste două moduri de acționare.

Rolete cu Casetă Premium cu lanț

După cum se vede în figura de mai jos acționarea roletei se va face cu un lanț. Acest model de roletă rezolvă unele inconveniente de montaj existente la roletele cu Casetă Standard. Astfel, ghidajul roletelor cu Casetă Premium poate fi montat și direct pe geam, astfel că mai este o problemă dacă bagheta geamului este semi-rotundă sau model profilat.

rolete textile cu caseta Premium

În schița de mai jos puteți vedea detaliile tehnice ale acționării cu lanț pentru roletele cu Casetă Premium:

rolete textile cu caseta Premium

Rolete cu Casetă Premium cu arc

Acest sistem are avantajul că reoleta se poate monta în plan închinat și chiar orizontal, roleta rămânând întinsă întotdeauna. Astfel de rolete cu Casetă Premium cu lanț pot fi folosite pentru ferestrele de la mansarde sau alte tâmplării în plan închinat.

rolete textile cu caseta Premium

Roleta Premium cu Arc are sistemul de acționare alcătuit dintr-un arc pre-tensionat, arc situat în interiorul axului. Arcul pre-tensionat acționează asupra axului, acesta tragând materialul în interiorul casetei. Blocarea contragreutații se face în ghidaj cu ajutorul unor opritori speciali care se montează pe contragreutate, materialul roletei rămânând astfel întotdeauna întins.

Detalii tehnice pentru roletele cu Casetă Premium acționate cu arc:

rolete textile cu caseta standard
Categorie articol: Rolete textile