Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

Datorită concepției lor constructive, rulourile exterioare aplicate sunt cele mai des întâlnite, deoarece ele permit montarea cu ușurință în cele mai diverse moduri, în funcție de particulartățile spațiilor locuite, fără a fi necesare modificări ale tâmplăriei ferestrelor ce urmează a fi protejate de acestea.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

Den Mar confecționează rulouri exterioare aplicate în totalitate din aluminiu - caseta, capacele laterale, ghidajele, lamela de 39mm sau de 45mm, lamela finală.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse
rulouri suprapuse
rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

Aluminiul, cu proprietăţile sale anticorozive, vopsit în câmp electrostatic, permite o curăţare şi întreţinere uşoară precum şi o utilizare îndelungată. Culorile în care se pot confecţiona rulourile (caseta, lamelele, ghidajele) pentru a se potrivi cu tâmplăria PVC sunt variate cu accent mai pronunţat pe culorile: alb, maro deschis (RAL 8014), maro închis (RAL 8019), imitaţie stejar auriu, imitaţie nuc, imitaţie mahon, imitaţie wenghe.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

Pot fi utilizate de asemenea culori mai speciale cum ar fi: crem, bordox, verde, galben, argintiu, gri, gri-antracit şi altele.


Detalii tehnice pentru rulouri exterioare aplicate

 1. Caseta din aluminiu, spate, dimensiuni 137mm/165mm/180mm/210mm; 1
 2. Caseta din aluminiu tesit la 45°, capac, dimensiuni 137mm/165mm/180mm/ 210mm; 2
 3. Capace laterale caseta din aluminiu, dimensiuni 137mm/165mm/180mm/210mm; 3
 4. Ax metalic zincat Ø 40 sau Ø60 (in functie de dimensiunile ruloului); 4
 5. Sfoara/Banda; 5
 6. Capat ax pvc; 6
 7. Rulmenti; 7
 8. Fulie; 8
 9. Ghidaje PVC lamela (palnii lamela); 9
 10.  Cleme de prindere lamella; 10
 11.  Lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica, dimensiuni 39mm sau 45mm(in functie de dimensiunile ruloului); 11
 12.  Fulie; 12
 13. Lamela finala din aluminiu cu garnitura; 13
 14. Opritori ascunsi; 14
 15. Ghidaje rulou din aluminiu cu perii pentru etansare, dimensiuni 22mmx53mm sau 40mmx53mm (ghidaj rulou cu plasa incorporata)15

Montarea ruluourilor exterioare aplicate

Există două moduri de montare a rulourilor exterioare aplicate:

1. Între glafuri

În acest caz rulourile pot fi fixate pe tâmplăria ferestrei sau în glaf. Pentru acest tip de montaj, se vor măsura dimensiunile pe lățime și înălțime între glafuri, în mai multe puncte, iar din cota cea mai mică se vor scădea 5-10mm.

Acționarea ruloului stânga / dreapta se va poziționa întotdeauna pe partea opusă balamalelor geamului cel mai des folosit.
rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse

2. Pe zidul clădirii

În cazul acestui tip de montaj se vor măsura dimensiunile glafului exterior pe lățime și înălțime, la care se va adăuga pe lățime dimensiunea ghidajelor, iar pe înălțime dimensiunea casetei.
Dimensiunea casetei, variază în funcție de înălțimea ruloului și de tipul acestuia care poate fi cu plasă sau fără plasă anti-insecte.

rulouri suprapuse
rulouri suprapuse
Categorie articol: rulouri exterioare