Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

roleta textila simpla

Roletele textile simple - fără casetă - sunt produse de protecție solară și decor, ușor de montat și de întreținut. Datorită multitudinii de culori și texturi oferite de Den Mar, rolete simple conferă personalitate și distincție spațiilor interioare în care sunt montate.

Din punct de vedere constructiv, roletele textile simple sunt alcătuite dintr-un ax pe care se înfășoară materialul textil al roletei. Acest ax este acționat printr-un mecanism cu lanț, roleta putând fi oprită în orice poziție intermediară, controlându-se astfel cantitatea de lumină care pătrunde în interior.

Dimensiunea axului variază în funcție de dimensiunile roletei:

 pentru dimensiuni mici se va folosi un ax de 17 mm. Aceste rolete se mai numesc și rolete Mini. Dimensiunile maxime ale roletelor Mini sunt: L = 1200mm, H = 180mm

 pentru roletele care depășesc dimensiunile menționate mai sus se va folosi un ax de 25mm. Aceste rolete se numesc Rolete Clasic.

Roletele simple pot fi montate pe tâmplărie, pe ziduri sau pe tavan - aici sunt recomandate roletele Clasic (cu ax de 25mm).

Roleta textilă simplă - detalii tehnice

roleta textila simpla

Roleta teztilă simplă - montaj

Este recomandat ca beneficiarul să specifice dimensiunile pe care dorește să le aibe pânza roletei - dimensiunile geamului care urmează a fi acoperit de roleta desfășurată.

Atunci când se va măsura geamul, se va lua în considerare inclusiv dimensiunea baghetei geamului termopan - componenta care fixează sticla pe geamul termopan.

Roleta va fi confecționată la o lungime totală cu 3,5 cm mai mare decât dimensiunea măsurată în cazul axului mic, sau cu 4 cm mai mare în cazul axului mare. Aceste ajustări sunt necesare ținând cont de sistemele de prindere.

Montarea roletei simple

Montarea roletei simple se va face în modul următor:

 se desfășoară materialul de pe ax, roleta centrându-se pe fereastră cu tot cu consolele de prindere atașate;

  se marchează locul de fixare al consolelor de prindere;

  se montează consolele pe fereastră;

  se fixează roleta în console;

  se atașează elementele de siguranță;

montaj rolete simple

Pentru a se asorta cu tâmplăria sau interiorul încăperii, mecanismul de acționare, lânțișorul de acționare și contragreutatea de material, sunt disponibile în mai multe culori:

- alb și maro pentru Rolete Mini

- alb, maro, bej și albastru pentru Roletele Clasic

Atenție!

Pe lanţul de rotaţie al roletei trebuie montaţi opritorii – unul pe sensul de urcare al roletei iar celălalt pe sensul de coborâre al roletei. În cazul montării necorespunzatoare a opritorilor la coborârea roletei, axul poate ramâne neacoperit de materialul textil si riscăm ca pânza roletei să se dezlipească.

Montarea roletei simple fără găurirea tâmplăriei

Există sisteme de prindere a roletelor care nu necesită găurirea tâmplăriei. Aceste sisteme sunt disponibile pentru Rolete Mini cu ax de 17 mm și pentru roletele cu casetă. Aceste sisteme permit fixarea fără șuruburi a roletelor cu o suprafață mai mică de 0,7 mp.

Excepție de la montarea prin prindere fără șuruburi fac roletele cu materiale Stella.

montare rolete fara suruburi

Suprafețele pe care se aplică elementele de prindere trebuiesc degresate bine în prealabil. În principal sistemul constă în fixarea elementelor cu banda dublu adezivă foarte rezistentă, așa cum se vede în figura de mai sus. La montare, se va înlătura folia de protecție de pe placa adezivă, care va fi presată pe suprafața degresată în prealabil.

Se recomandă ca roletele să fie utilizate după 12 ore de la montare pentru ca adezivul să își facă efectul pe deplin.

Pentru geamurile cu deschidere oscilobatantă și uși, roletele simple pot fi prevăzute cu 2 sisteme care nu lasă contragreutatea roletei să penduleze sau să se depărteze din tâmplărie în momentul deschiderii ferestrei sau ușii.

fixare roleta

Fixare cu ghidaj. Ghidajul asigură fixarea contragreutaţii de material în orice poziţie de închidere.

Fixare cu magnet. Magnetul asigură fixarea contragreutăţii în poziţia cea mai de jos a roletei şi nu o lasă să penduleze.

Categorie articol: Rolete textile