Den Mar

Den Mar vă oferă o gamă largă de produse și servicii, de cea mai înaltă calitate, în domeniul decorațiunilor exterioare și interioare. Den Mar asigură producția, distribuția și montajul produselor, în maximum 3 zile de la confirmarea comenzii. Pe situl Den Mar puteți găsi instrucțiuni detaliate despre montarea, măsurarea și întreținerea produselor noastre, precum și accesoriile suplimentare disponibile. De asemenea puteți gasi pe site cataloage cu toate materialele disponibile pentru rolete textile, jaluzele verticale și orizontale.

În mod obișnuit, rulourile exterioare sunt acționate manual, prin intermediul unui șnur sau panglică, acestea strângându-se într-o casetă numită tabacheră.

actionare rulouri
actionare rulouri

În funcție de cerințele proiectului, determinate de mărimea ruloului și alte caracteristici ale spațiului interior, sau la cererea clientului, se poate opta pentru alte tipuri de acționări.

1. Acționare manuală cu tabacheră și manivelă mică

Acest tip de acționare se folosește în cazul rulourilor de dimensiuni mari, care prin urmare au un covor de lamele de o greutate mare, ceea ce face ca acționarea obișnuită cu ajutorul șnurului sau panglicii să fie dificilă sau chiar imposibilă.

actionare rulouri
actionare rulouri

Tabachera dispune de un reductor de mici dimensiuni în interior. Rulourile pentru care se folosește o astfel de acționare au o dimensiune de maximum 4,5 m2, respectiv 13 kg.

2. Acționare prin reductor cu manivelă mare

Se folosește, ca și în cazul acționării manuale cu manivelă mică, pentru rulouri de dimensiuni mari al căror covor de lamele au o greutate mare. În acest caz, sistemul are un reductor pe axul interior al axului din interiorul ruloului acționat prin intermediul unei manivele.

actionare rulouri
actionare rulouri

3. Acționare cu arc pretensionat

Acest tip de acționare este utilizat în cazul rulourilor cu dimensiuni mari, pentru spațiile comerciale sau ușile de acces.Arcul montat în interiorul axului se tensionează preluând din greutatea ruloului făcând posibile acţionarea lui manuală din ambele părţi a ruloului, din interior şi exterior, spre deosebire de acționarea cu șnur și acționarea cu tabacheră și manivelă, care permit acționarea ruloului doar dintr-o singură parte.

Pe ultima lamelă a ruloului va fi fixat un mâner care faciliteză ridicarea acestuia. În cazul acţionărilor cu arc pretensionat, avem nevoie şi de un sistem de blocare a lamelei finale din covor, fie zăvor simplu, fie încuietoare cu cheie.

actionare rulouri
actionare rulouri

4. Acţionare electrică cu motor ax Ø40mm sau Ø60mm şi întrerupător aplicat sau îngropat

În cazul acestui tip de acționare, ruloul va fi rotit cu ajutorul unor motoare electrice speciale, care realizează o mișcare rapidă și uniformă a ruloului. Ridicarea și coborârea ruloului va fi comandată prin intermediul întrerupător, acesta putând fi montat aplicat sau îngropat în funcție de particularitățile spațiului respectiv.

actionare rulouri
actionare rulouri
actionare rulouri

5. Acţionare electrică cu motor ax Ø40mm sau Ø60mm şi telecomanda cu 1, 5 sau 15 canale.

În acest caz, ridicarea și coborârea rulourilor este realizată prin intermediul unei telecomenzi, sau în cazuri mai speciale prin soluții programate / automatizate. De exemplu existe sisteme prin care se poate programa ridicarea ruloului la o anumită oră și coborârea acestuia la o altă oră specificată de utilizator.

Atunci când proiectul cuprinde mai multe rulouri care să fie acționate prin telecomandă, se pot utiliza una sau mai multe telecomenzi, cu unul sau mai multe canale, în diferite configurații.

actionare rulouri
actionare rulouri
actionare rulouri
Categorie articol: rulouri exterioare